Ervaringsverhalen

“Edwin laat zien hoe het ánders kan”

Cobi over haar ervaringen met Edwin

Nuchter, no-nonsense en goudeerlijk. Dat zijn zomaar drie eigenschappen die Cobi zonder aarzelen aan Edwin toedicht. Hij hielp haar niet alleen met verschillende fysieke klachten, maar wist haar ook mentaal de nodige stabiliteit en rust te geven.

Cobi had al jaren last van een ‘vastzittend lichaam’. “Het gevolg: pijn in mijn rug, in mijn schouders, eigenlijk in mijn hele lijf. Mijn man had al goede ervaringen met Edwin, en zelf had ik geen zin in een knipkaart bij een klassieke fysiotherapeut. Voor mij was een bezoek aan Edwin dus de meest logische eerste stap.”

Subtiele diagnose
“Na twee behandelingen wist Edwin precies hoe ik in elkaar zat en wat er aan de hand was”, vervolgt Cobi. “Inmiddels ben ik gepensioneerd, maar destijds had ik een drukke baan. Dat zorgde voor de meeste spanning. En hoewel de pijn vaak in mijn rug zat, lag de oorzaak in mijn schouders; dat had Edwin in no-time in de gaten. Het lijkt zo simpel als je hem aan het werk ziet, maar het is tegelijk zó subtiel. Je gaat staan en in een mum van tijd weet hij waar de pijn vandaan komt.”

“Met zijn woorden weet hij
steevast de kern te raken”

Relativeren en loslaten
Via bewegingsoefeningen, ontspannen en vastzetten (op de juiste wijze uiteraard) keerde de rust in Cobi’s lichaam terug. Maar dat was niet alles. “Naast de fysieke behandeling praatte Edwin met me. Dat heeft me erg geholpen. Zo kan ik zelf soms nogal zwaar op de hand zijn; Edwin heeft me laten zien hoe het anders kan, hoe ik dingen kan relativeren en loslaten. Daar heb ik tot op de dag van vandaag veel profijt van.”

Doorgronden
Natuurlijk heeft haar pensionering ook voor een groot deel voor rust gezorgd. Maar Cobi stelt dat de overgang van haar drukke baan naar de ontspanning van het niet-werken zonder Edwin nooit zo gemakkelijk gegaan was. “Met zijn woorden weet hij steevast de kern te raken. Ik durf wel te zeggen dat hij mensen heel goed weet te doorgronden. Bij mij heeft dat voor veel ontspanning gezorgd.”

“Op de foto’s van de huisarts was niets te zien,
maar Edwin had niet eens foto’s nodig”

Klachten verdwenen
“Een ander voorbeeld: Mijn man en ik maken graag wandelingen. We bepalen ons eigen tempo en onze eigen rustmomenten. Echter: als we met gezelschap wandelen, ligt het tempo hoger en zijn er minder rustmomenten, waardoor ik last kreeg van mijn knie. Op de foto’s van de huisarts was niets te zien, maar Edwin had niet eens foto’s nodig. ‘Je wandelt dan zeker zo’, zei hij, terwijl hij met een ‘ik laat me niet kennen-stijl’ door zijn praktijk stapte. Het klopte helemaal. Nu ik, ook in groter wandelgezelschap, aangeef dat mijn tempo niet zo hoog ligt en dat ik bij lange wandelingen tussendoor even wil gaan zitten, gaat het prima.”

“Hij houdt je nooit aan het lijntje,
dat maakt het contact zo prettig”

Eerst ervaren
De enige momenten dat Cobi nú nog last heeft van haar rug, schouders of knie, is als ze weer eens te fanatiek in de weer is geweest… “Ik heb Edwin al maanden niet meer gezien, zo goed gaat het. Ook dat is trouwens typisch Edwin: hij maakt niet bij voorbaat een nieuwe afspraak, en nóg een… ‘Ga het eerst maar eens even ervaren’, zegt hij liever. Ook dat geeft een goed gevoel.”

Prettig contact
Cobi heeft Edwin al bij heel wat vrienden en kennissen aangeraden. “Natuurlijk, hij kan niet iedereen helpen, hij verricht geen wonderen. Maar dat zegt hij dan ook eerlijk. Hij staat met beide benen op de grond, combineert zijn vakkennis met intuïtie en gezond verstand. Bovendien houdt hij je nooit aan het lijntje. Dat maakt het contact met Edwin zo prettig.”

KENNISMAKEN?

Laten we even bellen!

Ja, bel mij voor een kennismaking