Behandelingen

Behandelingen

Als integraal (fysio)therapeut baseer ik mijn behandelingen op de vijf disciplines waar ik me de afgelopen 25 jaar in verdiept heb: fysiotherapie, sportfysiotherapie, manuele therapie, viscerale therapie en coaching. In de praktijk bereik ik de beste resultaten met de behandelingen waarin viscerale therapie een grote rol speelt. Uiteraard stem ik elke behandeling volledig af op jouw individuele situatie.

Fysiotherapie
Fysiotherapie is de behandelmethode om de houding en de beweging van het lichaam (ook wel: het ‘bewegingsapparaat’) te verbeteren. Een fysiotherapeut richt zich doorgaans vooral op de zachte delen van het lichaam (spieren, pezen, kapsels en banden) en hun verbindingen met de gewrichten.

Meer weten? Lees de verhalen van Sjoerd Neggers, Mieke Buuts, Carin Voets, Cobi en Ronald.


Sportfysiotherapie
Sportfysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. Deze discipline richt zich op blessures die ontstaan zijn tijdens of door het sporten. De behandeling van de sportfysiotherapeut is daarnaast vaak gericht op het voorkómen van blessures.

Meer weten? Lees vooral het verhaal van Carin Voets.


Manuele therapie
Manuele therapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. Deze discipline richt zich op het beter laten functioneren van de gewrichten, en daarmee op het verbeteren van de lichaamshouding en de bewegingen van het lichaam.

Meer weten? Lees vooral het verhaal van Cobi.


Viscerale therapie
Viscerale therapie richt zich op de beweeglijkheid van het bindweefsel rond de inwendige organen en de samenhang daarvan met de rest van het lichaam (zoals de botstructuren, de spieren en het zenuwstelsel). De visceraal therapeut gebruikt manuele technieken om de functies en structuren van en rond de organen te verbeteren.

Meer weten? Lees vooral de verhalen van Sjoerd Neggers, Mieke Buuts en Carin Voets.


Coaching
Coaching is een vorm van mentale begeleiding die erop gericht is om mensen in positieve zin te veranderen. Dit is een zeer brede discipline, waarin steeds meer gebruik wordt gemaakt van de samenhang tussen lichaam en geest.

Meer weten? Lees vooral de verhalen van Sjoerd Neggers, Cobi en Ronald.

KENNISMAKEN?

Laten we even bellen!

Ja, bel mij voor een kennismaking